• Lorem ipsum

Als je vragen, opmerkingen of klachten hebt, kijk dan eerst in onze Veelgestelde vragen hieronder. Kom je er niet uit, dan kun je het contactformulier hieronder invullen, mailen naar [email protected], een chatbericht sturen via onze Facebookpagina op facebook.com/BarefootAndMore, of een WhatsApp-bericht sturen via 026 737 04 45. Dat is ook ons telefoonnummer.

Om jullie zo efficiënt en doelgericht mogelijk van dienst te kunnen zijn, zijn we momenteel alléén doordeweeks van 09:30 tot 17:30 telefonisch bereikbaar. 

Je kunt ons helaas niet bellen via Whatsapp. Vermeld zo duidelijk mogelijk waar het precies om gaat. Per mail en whatsapp is onze klantenservice bereikbaar van maandag t/m zaterdag tussen 9:00 en 18:00 uur.

We proberen zo snel mogelijk te antwoorden, maar dat lukt niet altijd dezelfde dag.

Vanwege de huidige drukte duurt het helaas langer dan normaal voordat je een antwoord van ons krijgt. Houd rekening met enkele dagen. Stel je vraag bij voorkeur via e-mail. Momenteel is het ook op de retourafdeling wat drukker dan we gewend zijn. Het verwerken van een retour kan hierdoor ongeveer een week duren. Onze excuses voor het ongemak. 

Wil je graag bij ons werken? Kijk dan eens bij onze vacatures.
Veelgestelde vragen
Algemeen
Kan ik schoenen reserveren?

Wil je er zeker van zijn dat de gewenste schoenen in de winkel in jouw maat aanwezig zijn als je komt passen? Indien ze voorradig zijn, kan je schoenen bij ons reserveren, zodat je niet mis zult grijpen. 

Je kan maximaal drie paar schoenen per keer reserveren, welke we één week voor je kunnen vasthouden in de winkel. Geef een reservering minimaal één werkdag van tevoren aan ons door (dus ma. t/m vrij.), zodat we voldoende tijd hebben om ze voor je klaar te zetten. Wil je een gereserveerd paar schoenen in het weekend komen passen? Let er dan op dat je dit uiterlijk vrijdag aan ons doorgeeft. Je kan een reservering telefonisch aan ons door geven, of via whatsapp of chat. Wacht wel even op een bevestiging van ons, om je ervan te verzekeren dat de schoenen daadwerkelijke apart gezet zijn voor je.

Kunnen mijn schoenen in de wasmachine?

Of schoenen in de wasmachine kunnen hangt af van de gebruikte materialen. Leren schoenen kunnen nooit in de wasmachine. Schoenen met een textiel/synthetisch bovenwerk, zoals de meeste modellen van Leguano, kunnen in de wasmachine. Let op dat je dan altijd een mild en koud programma, laag toerental, wasnetje en geschikt wasmiddel gebruikt. Overige merken schoenen raden we niet aan om te wassen in de wasmachine maar in een handwas (met een daarvoor geschikt technisch wasmiddel zoals bijvoorbeeld de Grangers Performance Wash of Hey Shoe Wash). Het (veelvuldig) wassen van schoenen kan ze aantasten en dat zou natuurlijk jammer zijn.

Hoe breed zijn barefootschoenen in vergelijking met reguliere schoenen of andere barefootschoenen?

Barefootschoenen zijn 'foot-shaped', d.w.z. gebaseerd op de natuurlijke vorm van de voet. Daardoor zijn ze, vooral vooraan, altijd breder dan reguliere schoenen. Daarmee is de pasvorm dus niet goed te vergelijken met een reguliere schoen.

Ieder merk barefootschoenen heeft een eigen idee over de meest ideale vorm. Zo zijn bijvoorbeeld Vivobarefoot en Xero Shoes gericht op de 'gemiddelde' voet. Dat wil zeggen dat mensen met zeer smalle voeten of zeer brede voeten mogelijk beter een ander merk kunnen kiezen. Schoenen van Xero Shoes hebben bovendien een wat hoger 'volume', en zijn daarmee ook geschikt voor mensen met een hogere wreef, of 'vollere' voorvoet. Xero Shoes heeft ook een wat 'vierkantere' vorm, waardoor ze ook geschikt zijn als je kleine(re) tenen relatief lang zijn.

De merken Be Lenka, Freet en Aylla zijn gericht op de bredere voet Leguano en sommige modellen van Merrell vallen smaller. Maar dan nog geven ze meer ruimte aan de tenen dan reguliere schoenen. Schoenen van Leguano zijn bovendien zo zacht en soepel dat ze makkelijk mee-vormen met de voet. Daardoor kunnen mensen met gemiddelde tot zelfs wat bredere voeten deze vaak prima dragen, ondanks dat wij ze als 'smal' aanduiden.

Bij de meeste schoenen in ons assortiment hebben we met een afbeelding de breedte aangeduid. De termen ‘smal’, ’gemiddeld’, en ‘breed’ gebruiken we daarbij om aan te geven hoe de schoen qua breedte valt in vergelijking met andere barefootschoenen. Deze aanduiding is relatief voor het type schoen: Een damesschoen van gemiddelde breedte is bijvoorbeeld smaller dan een herenschoen van gemiddelde breedte. En een gemiddelde junior-schoen in maat 36+ is smaller dan een gemiddelde damesschoen in dezelfde maat.

SmalGemiddelde breedteBreed

 

Hoe dik zijn de zolen van barefootschoenen?

De zooldikte verschilt erg per merk en model. Barefootschoenen geven altijd meer 'grondgevoel' dan reguliere schoenen. Dat komt doordat de zolen dunner en flexibeler zijn.

De zool van een outdoorschoen met profiel, zoals de meeste wandel- en 'trail'-schoenen is in totaal dikker dan een 'dagelijkse' schoen zonder profiel. Maar de basiszool (zonder profiel gerekend) is vaak maar zo'n 4 millimeter, waardoor deze toch heel soepel is en je veel grondgevoel hebt. Tegelijk ben je wel meer beschermd en heb je meer grip. Een dikkere zool maakt de schoen dus niet persé minder 'barefoot'. Maar een dunne zool zonder profiel geeft wel degelijk nog meer grondgevoel. Heb je bijvoorbeeld versleten vetkussentjes of overgevoelige voeten, dan is het verstandig om niet met de dunste zolen te beginnen.

De zachtheid van het materiaal van de zool kan ook grote invloed hebben. Zo zijn bijvoorbeeld zolen van het merk Leguano niet de dunste, maar wel erg zacht waardoor ze toch heel veel grondgevoel geven. 

Wij streven in ons assortiment naar een maximale totale zooldikte van 1 cm. Maar een schoen met een dunne basiszool met een dieper profiel mag in totaal best iets dikker zijn.

Om je een idee te geven van de relatieve dikte van de zool, werken we er aan om bij de meeste producten een pictogram te tonen met deze informatie. 

DunGemiddelde dikteDik

Welke maat kies ik?

Voor kinderen is de optimale groeiruimte 1,2 cm. Voor kleine kinderen die net kunnen of leren lopen kan dit wat veel zijn. Belangrijker dan 1,2cm groeiruimte is in dat geval te kijken hoe ze op de schoenen lopen.
Tel dus bij de exacte voetlengte 1,2 cm op en dan heb je de ideale binnenlengte van een schoen. Meet bij kinderen regelmatig de voeten na omdat ze groeien. Nieuwe schoenen met wat meer ruimte dan de schoenen waar ze uitgegroeid zijn kan even wennen zijn. Meten is nauwkeuriger dan voelen, omdat met name kleine kinderen vaak hun tenen optrekken in de schoen wanneer je voelt of de schoen goed zit. Veel te grote schoenen bij kinderen kan een negatief effect hebben op de ontwikkeling van de voet en het leren lopen.

Voor volwassenen is 0,7 cm – 1,5 cm goed, afhankelijk van persoonlijke voorkeur en het model schoenen. Bij bijvoorbeeld Leguano en Vibram Fivefingers heb je minder ruimte nodig en volstaat vaak 0,5cm. Je telt dus bij de exacte voetlengte de gewenste extra ruimte op en zo bepaal je de juiste binnenmaat van een schoen.

Kan ik zoeken op maat?

Jazeker! Daar was bijzonder veel vraag naar, logisch ook. Want hoe makkelijk zou het zijn als je kan zoeken op je gewenste schoenmaat? Lange tijd was dit niet mogelijk, maar nu wel! We gaan deze nog beter zichtbaar maken. Je vindt deze functie op elke pagina naast het groene blokje 'Filters'. Daar staat een blokje 'Alle maten'. Wanneer je daarop klikt kun je de gewenste maat selecteren en krijg je alles te zien wat op dat moment in de geselecteerde maat op voorraad is. 

Let wel op dat een maat per merk en model kan verschillen. Een maat is geen vast gegeven. Meet daarom altijd nauwkeurig je voeten, tel er de gewenste extra ruimte bij en kijk dan per model in de maattabel welke maat het beste overeenkomt. Heb je vragen? Mail ons dan gerust!

Hoe meet ik mijn voeten?

Voeten meten gaat het beste op de volgende manier. Doe het wel heel nauwkeurig, een halve centimeter kan al een maat verschil betekenen.

Wat heb je nodig?

  • Meetlint
  • Muur
  • Eventueel een A4-tje en pen

Hoe ga je te werk?

- Leg het meetlint op de grond strak tegen de muur. Plaats je voet op het meetlint, let er op dat je gewicht op de voet zet en sta zo rechtop mogelijk. Lees op het meetlint af wat de lengte van je voet is. Doe dit bij beide voeten.

meetlintmeeetlintmetvoet

Óf

-Leg het A4-tje op de grond strak tegen de muur, plak deze eventueel met een stukje plakband vast om verschuiven te voorkomen. Zet je voet op het papier met je hiel tegen de muur, let er op dat het papier niet verschuift wanneer je het papier niet vastgeplakt hebt, en je je gewicht op je voet zet.  Zet een streepje bij de langste teen. Controleer wanneer je weer rechtop staat of het streepje goed staat. Doe dit met beide voeten. Meet de afstand van het streepje naar de rand van het papier.

 

Hoe bereken ik mijn gemiddelde schoenmaat?

Weet je je exacte voetlengte en wil je je gemiddelde schoenmaat berekenen? Dat kan met de volgende formule: (voetlengte+1,5)x1,5.
Let op! Per merk en model kan het voorkomen dat deze groter of kleiner valt. Het is dus alleen van toepassing op schoenen die op maat vallen.

Bijvoorbeeld: een voetlengte van 24,5 cm gemiddeld maat 39. (24,5+1,5) x 1,5 = 39

Een voetlengte van 28,5 komt op maat 45. (28,5+1,5) x 1,5 = 45

Waterdicht of waterafstotend? Wat is het verschil?

Waterdicht of waterafstotend?

Het woord zegt het eigenlijk al. Waterafstotende materialen houden voor een kortere tijd water buiten de schoen dan waterdichte schoenen. Waterdichte schoenen zijn voorzien van een membraan en bij waterafstotende schoenen is het materiaal vaak behandeld met een waterafstotende coating. Maar ook waterdichte schoenen, voorzien van een membraan, hebben beperkingen wanneer het aankomt op een hele hoge waterdruk. Zo bevat bijvoorbeeld nat gras namelijk enorm veel waterdruppels wat voor een hele hoge waterbelasting zorgt. Ook kan het zijn dat de waterdruppels guttatievocht bevat. Dan scheidt het gras een soort suiker uit wat de oppervlaktespanning van water weer veranderd waardoor de waterdruppels eerder door het membraan kunnen gaan.

 

Wat is een membraan?

Een membraan is een soort flinterdunne folie met microscopisch kleine gaatjes. Een membraan wordt in productiefase zo opgerekt dat er miljarden onregelmatige gevormde poriën ontstaan. Deze gaatjes laten in principe geen waterdruppels door naar binnen maar (zweet)damp kan wel naar buiten. Dit wordt ook wel het ‘ademend vermogen’ genoemd.
Een membraan sluit natuurlijk wel meer af en het ademend vermogen is beperkt. Het kan dus lijken of je voet klam wordt van het water, maar dit kan ook zweet zijn. Wanneer een voet door bijvoorbeeld inspanning meer vocht produceert dan het membraan kan verwerken blijft dit vocht in de schoen. Mede daarom is het ook heel belangrijk om de schoenen regelmatig te laten luchten én goed te onderhouden. Denk daarbij ook aan het schoonmaken van de schoenen. Vuil kan door de porien dringen en daarmee ook het membraan vervuilen.

 

Wat is dan beter?

Het is net wat je verwacht van een schoen en in welke omstandigheden je de schoenen draagt. Niet waterdichte schoenen van bijvoorbeeld leer zijn soepeler, ademen beter en wanneer je het leer goed onderhoudt met een daarvoor geschikt middel kun je ze heel goed waterafstotend maken. Doordat de schoenen beter ademen is de kans op zweetvoeten ook kleiner. Kijk wel ook goed naar de constructie van de schoen. Hoe zijn de eventuele stiknaden, vetergaatjes, hoe is de tong bevestigd aan de schoen en hoe goed het materiaal te impregneren is met spray of wax.

Waterdichte schoenen zijn anders opgebouwd dan niet waterdichte schoenen. Zo is bestaat het bovenwerk van de schoen uit meerdere lagen (waaronder het membraan), zit de tong vast aan de schoen en zijn de stiknaden/vetergaatjes zo gemaakt dat ze geen water naar binnen laten. Uiteraard blijft ook onderhoud bij dit soort schoenen essentieel. Door vervuiling kan het membraan namelijk minder goed werken en zul je alsnog natte voeten kunnen krijgen.

In beide gevallen is onderhoud (schoonmaken en verzorgen) dus essentieel.

 

 

 
Bestaan er ook barefoot veiligheidsschoenen of werkschoenen?

De wet en regelgeving rondom de eisen voor veiligheidsschoenen is dusdanig dat er geen barefootschoenen gemaakt kunnen worden die aan alle veiligheidsvoorschriften voldoen. Denk aan stalen neuzen en dikke zolen bijvoorbeeld. Niettemin heeft het merk Baak onlangs een werkschoen ontwikkeld die aan alle veiligheidsvoorschriften voldoet en wordt geclassificeerd als een type S3 schoen. Deze schoenen zijn breder en iets flexibeler dan de meeste werkschoenen. Ook hebben ze geen hielverhoging en zijn ze dus zero drop. Toch voldoet de Phoenix niet aan alle barefoot eisen, maar kunnen ze wel barefootfriendly genoemd worden. 

 
 
Zijn Leguano schoenen vegan of niet?

De Leguano barefootschoenen zijn niet veganistisch in de strikte zin van het woord. Als onderdeel van het zoolmateriaal (0,05%) op basis van dierlijke grondstoffen. Dit zijn geen directe dierlijke componenten, maar technische hulpmiddelen op basis van vetzuren, waarbij de uitgangsmaterialen van dierlijke oorsprong kunnen zijn. Leguano is echter voortdurend bezig met het optimaliseren van hun producten en materiaalsamenstelling en streven ernaar om alternatieven van plantaardige oorsprong te gebruiken voor de Leguano schoenen.

Bestaan er ook barefoot slippers?

Nee, in principe niet. Wel is er veel verwarring over de term slippers of sandalen.  Bij slippers zit er geen bandje om de hiel. Het nadeel hiervan is dat je snel geneigd bent te gaan klauwen met de tenen om zo de slipper vast te houden. Dat kan voetproblemen gaan veroorzaken.  Bij sandalen zit er een bandje om de hiel waardoor de voet goed kan ontspannen en zo optimaal kan functioneren. 

Wat zijn julllie openingstijden en zijn jullie elke zondag open?

Onze actuele openingstijden én openingstijden rond de feestdagen en vakanties vind je hier:
https://www.barefootandmore.nl/service/openingstijden/

We zijn in principe elke zondag open. Mochten er uitzonderingen zijn dan kun je dat vinden in bovenstaande link. Staat er geen uitzondering bij de dag dat je langs wil komen? Dan zijn we gewoon open!

 

 

Geldt in Arnhem ook de Milieuzone voor dieselauto's?

Ja! Goed op de borden letten dus om een boete te voorkomen. Meer informatie over de milieuzones klik hier  en de mogelijkheid om op kenteken te controleren klik hier

 

 

 

 

Mijn betaling is niet gelukt, en nu?

Als je je bestelling als nog wil afrekenen, dan kan dat door in te loggen op je account. Als je geen account hebt aangemaakt, dan kun je dat alsnog doen. Als je hetzelfde mailadres gebruikt als wat je hebt opgegeven bij je bestelling, dan wordt dat herkend en kun je je bestelling alsnog afrekenen.

Hier kun je inloggen of een account aanmaken: https://www.barefootandmore.nl/account/login/

Via ‘Mijn bestellingen’ kun je dan afrekenen.

Je kunt het bedrag ook overmaken naar NL86RABO0321445643 t.n.v. Barefoot & More onder vermelding van je naam en ordernummer. We versturen je bestelling dan zodra we het bedrag ontvangen hebben. Wanneer je via deze manier betaald, stuur ons dan wel even een mailtje. Zo kunnen we voor een snelle afhandeling zorgen. 

We kunnen ook je order annuleren zodat je eventueel de bestelling opnieuw kunt plaatsen.

Hoe gaat het verzenden en retourneren bij jullie?

Alles over verzenden en retourneren vind je hier:

https://www.barefootandmore.nl/service/shipping-returns/

Mag ik sokken aan?

Ja! Natuurlijk. Draag schoenen zoals je ze fijn vindt zitten. Met of zonder sokken. Dat is een persoonlijke voorkeur. Misschien draag je het liefste sokken, misschien niet. Of misschien in sommige schoenen wel en andere schoenen niet.

Wat is de toegevoegde waarde om wel sokken te dragen?

Sokken absorberen zweet en gaan de was in. Zo blijven je schoenen frisser en tast zweet de schoenen niet meer aan.
Teensokken hebben nog een paar extra voordelen. Ze spreiden je tenen een beetje, zetten je voeten en tenen automatisch meer in beweging en helpen blaren voorkomen. Mocht je last hebben van een schimmelnagel, kan het helpen voorkomen dat ook andere tenen door huidcontact besmet raken. Teensokken zijn er in heel veel soorten, maten, hoogtes en materialen.

Hoe lang doe ik met dit type schoenen?

Dat is afhankelijk van gebruik, op welke ondergrond, de manier van lopen en zelfs gewicht kán van invloed zijn. 

Ik wil graag mijn voeten gaan trainen om weer sterke, soepele voeten te krijgen. Hebben jullie tips?

Jazeker! Die hebben we genoeg!

Je kunt eens een kijkje nemen hier op onze site onder 'Info & Oefeningen' voor heel veel tips, informatie en oefeniningen (Informatie over voeten, voetklachten, oefeningen en therapie (voormalig GoedVoets) - Barefoot & More (barefootandmore.nl)). Ook kun je er specialisten vinden die jou kunnen begeleiden in het trainen van je voeten en gericht tips en adviezen kunnen geven, meet maatwerk dus.

Houd je ook van lezen? Dan zijn er een aantal interessante boeken. Om een aantal voorbeelden te noemen:

De boeken van Katy Bowman zijn allemaal een aanrader. Gaat het je vooral om de voeten, dan is er één vertaald in het Nederlands; Barefoot https://www.barefootandmore.nl/barefoot-sterke-voeten-voor-een-gezond-lijf.html. Het origineel is; Whole Body Barefoot. Verder is haar boek; Simple steps to footpain relief, ook een aanrader.

Ook het boek What the Foot van Gary Ward is interessant.

 

Is een product op de webshop ook in de winkel verkrijgbaar?

Bijna alles wat we online op voorraad hebben, is ook in de winkel aanwezig. Sommige seizoensproducten zijn mogelijk buiten het seizoen niet in de winkel aanwezig (zoals sandalen in de winter). Je kunt op onze site altijd zien of het product ook in de winkel op voorraad is. Klik daarvoor op de gewenste maat, aangezien de voorraad per maat kan verschillen. Let wel op, dit is een momentopname en kan altijd veranderen door verkoop, retour of nieuwe voorraad. We vullen onze winkelvoorraad dagelijks aan. 

Mijn maat is niet meer op voorraad, en nu?

Ga naar het product op onze site, klik op de maat die je graag zou willen hebben, en klik dan op de rode knop "Geef seintje". Vul dan je e-mail adres in en klik op "Verstuur". Zodra de maat weer op voorraad is, sturen we je dan een mailtje.

Hoe stap ik over van gangbare schoenen naar ‘barefoot schoenen’?

Dat is afhankelijk van de huidige situatie. Wanneer je voetklachten of bijvoorbeeld een standafwijking hebt raden we je aan extra voorzichtig te doen en een specialist te raadplegen. Op www.goedvoets.com staan diverse specialisten in Nederland die je kunnen adviseren en begeleiden. Deze specialisten snappen 'Barefoot' en kunnen dus helpen met het trainen van de voeten en het eventueel afbouwen van steunzolen.
Heb je last van een Hallux Valgus? Kijk dan ook eens op www.voetentraining.nl.

Kun je probleemloos op blote voeten lopen, dan gaat de overstap over het algemeen soepel en snel. Luister altijd naar je lijf en neem de tijd het lopen op 'barefootschoenen' of blote voeten op te bouwen.
Je lijf komt in een andere positie en komt veel meer in beweging. Je lijf, je voeten, je spieren/botten/pezen moeten aan die belasting wennen. Bij de één gaat dit sneller dan bij de ander. Ieder lijf is anders en uniek.
Het uitvoeren van versterkende voetoefeningen kan bijdragen aan gezonde, sterke voeten. Maak ook je voeten soepel door bijvoorbeeld een voetmassage en het rollen met een balletje onder de voet.
Een ander belangrijk punt is techniek en paslengte. De meningen over de juiste wandeltechniek verschillen een beetje. Hak en voorvoetlanding kan met wandelen allebei wat ons betreft, ook hier: doe wat goed voelt. Probeer uit en luister naar je lijf. Je kunt het ook afwisselen. Land in ieder geval niet op de rand van de hak en trek niet je tenen omhoog maar ontspan je voet een beetje.

Kan ik hardlopen op dit soort schoenen?

Dat kan! Maar let dan heel goed op de techniek, pasfrequentie, houding en opbouw. Op onze site staat een lijst met barefoot running trainers waar je terecht kunt voor een training. Verdiep je goed in deze manier van lopen om te voorkomen dat je blessures krijgt, want dat zou heel jammer zijn. Het loopt namelijk veel lekkerder en efficiënter wanneer je de techniek goed beheerst. Naast techniek is het bij hardlopen ook erg belangrijk om heel langzaam op te bouwen.


Welke afstand en tijd voor jou handig is om mee te beginnen hangt af van een aantal factoren. Een trainer kan je daar goed bij begeleiden. Zelfs als ervaren hardloper begin je met hooguit 5x1 minuut hardlopen 5x2minuten wandelen. Conditioneel kun je het dan echt wel aan, maar het is van groot belang dat je je voeten en lijf de kans geeft aan deze nieuwe manier van belasten te wennen. In beide gevallen leert men eigenlijk opnieuw (hard)lopen. Daar heeft je lijf over het algemeen even de tijd voor nodig.


Dit is natuurlijk een beknopte versie van wat er allemaal te vertellen valt.

Ik wil graag les in Barefoot running. Geven jullie workshops en/of zijn er trainers?

Wij geven af en toe workshops, het aanbod daarvan kun je het beste vinden op onze Facebook- en Instagrampagina en op onze webiste https://www.barefootandmore.nl/workshops/

In heel Nederland zijn er Barefootrunning trainers te vinden. Een overzicht van trainers vind je hier:
https://www.barefootandmore.nl/service/barefoot-running-trainers/.

 

 

 

Ik heb een klacht, waar kan ik terecht?

Heb je een klacht? Wat vervelend. We waarderen het dat je hier contact met ons over wilt opnemen. Wij nemen klachten namelijk erg serieus en zoeken graag samen met je naar een gepaste oplossing.

Verkeerd- of beschadigd product ontvangen na online aankoop
Heb je een online aankoop gedaan, maar het verkeerde product óf een beschadigd product (dat beschadigd in de doos of verpakking zat) ontvangen? We verzoeken je in dit geval de klantenservice te mailen. Geef in je mail duidelijk aan welke product(en) je eigenlijk had moeten ontvangen of wat de beschadiging van het nieuw ontvangen product is. Ook ontvangen we graag een foto of bijlage met het aankoopbewijs, en één of meerdere foto’s van de verkeerd ontvangen schoenen of van het nieuwe beschadigde product.

Graag in je mail:
- Welke producten je eigenlijk had moeten ontvangen óf wat de beschadiging van het nieuwe product is;
- Één of meerdere foto’s van het verkeerd ontvangen product of het nieuwe beschadigde product;
- Een foto van - of bijlage met het aankoopbewijs.

Klacht over reeds gedragen schoenen
Heb je een klacht over een product dat je bij ons hebt gekocht en al enige tijd hebt gedragen? Graag ontvangen we in dit geval een mail met daarin een duidelijke uitleg van de klacht of het defect. Ook helpt het ons bij de beoordeling van de klacht als je aangeeft op welke ondergrond, hoe vaak en hoe lang je de schoenen al hebt gedragen. Graag ontvangen we ook een aantal foto’s waar het probleem duidelijk op zichtbaar is, een foto waar de schoenen in zijn geheel op staan, een foto van de onderkant van de zolen en een foto waar het maatlabel op staat (meestal te vinden in de tong, binnenin bij de enkel of soms alleen onder op de zool). Graag ook je aankoopbewijs meesturen.

Graag in je mail:
- Duidelijke uitleg van de klacht of het defect;
- Context informatie: op welke ondergrond, hoe vaak en hoe lang de schoenen gedragen zijn;
- Meerdere foto’s van:

  • het defect
  • de schoenen in zijn geheel
  • de zolen
  • het maatlabel

- Een foto van - of bijlage met het aankoopbewijs;

Klacht over de (online) winkel of onze service
Heb je in de winkel of in de webshop niet de service ontvangen waar je op had gehoopt? Neem in dat geval contact op met onze klantenservice (via mail, Whatsapp of telefonisch).